DigiEduHack - 12 и 13 ноемвриНа 12 и 13 ноември, под патронажа на българския Евро Комисар Мария Габриел ще се проведе серия от международни онлайн хакатлони - DigiEduHack.

Маратонът ще се състои от 50 тематични предизвикателства, съсредоточени върху разработването на иновативни дигитални подходи към образователни процеси и социални казуси.

Хакатонът за цифрово образование се фокусира върху бъдещето на образованието в дигиталната ера и ангажира институциите за образование и обучение и други организации, работещи в областта, в състезание за определяне на ключови предизвикателства и съвместно създаване на решения в различни дисциплини и организации.

Участието в DigiEduHack не изисква специфични технологични умения, а предлага възможност на участници от различни възрасти да обсъдят алтернативни възможности за допринасяне към разнообразни каузи в сферата на дигиталното образование. Всеки желаещ да предизвика знанията и креативността си може да се включи като участник в различните предизвикателства.


На организации, имащи желание да се включат като хост на хакатон ще бъде предоставена възможност да организират свое събитие, анганжирайки се с конкретна тема. В тяхна подкрепа професионалисти от финалндския университет Аалто ще предоставят серия от уебинари, уъркшопи и консултативни сесии.

Повече информация за хостове: https://bit.ly/2TI8ZYW

Повече информация за участници: https://bit.ly/3oQ7qX5

Регистрация за участие: https://bit.ly/3oNF2Fd