Ученици представят технологии за дома и ежедневието във втория ТУЕС Фест


На 20 април 2019 г. от 10:00 до 17:00 ч. в Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС) към Технически университет – София ще бъдат представени над 60 иновативни ученически проекта обединени около темата „Технологии за всички“ по време на ТУЕС Фест 2019.

Над 150 ученици от 8-ми до 12-ти клас за втора поредна година ще представят най-интересните си разработки в сферата на софтуера, компютърните мрежи и роботиката и вградените системи. Проектите включват курсови работи, дипломни проекти, състезателни проекти от ученическия хакатон HackTUES 365, както и разработки от извънкласни занимания.

Отправяме специална покана към ИКТ професионалистите, които ще могат да видят проекти на мрежови архитектури, използващи различни протоколи за маршрутизация, системи за отхвърляне на злонамерен трафик и атаки, софтуерно дефинирана радио система, демонстрации на сензорни устройства и дори дори система за жестови контрол на компютър. Учениците ще демонстрират уменията си за пробив и за защита на WI-FI мрежи, чрез проект, който намира паролите на безжични системи в близост.

Заповядайте да разгледате постиженията на учениците от ТУЕС и да ни помогнете да определим най-добрите проекти в категориите Компютърни мрежи, Софтуер и Вградени системи и роботика, като гласувате за своите проекти-фсаворити.

От 16:30 ч. ще бъдат връчени Наградите за най-добър проект в трите категории на база на гласовете на посетителите.

ТУЕС Фест се реализира благодарение на подкрепата на Experian, Kaufland IT Hub, TelebidPro, VMware, Droxic, Ocado Technology, Telelink Business Services, Dopamine, Visteon, Bulged и Smartcom Bulgaria.

Адресът на ТУЕС е ж.к. Младост 1, ул. „Владимир Пашов“ №2 (в района на МБАЛ „Св. Анна“).

Информация за ТУЕС Фест 2019 ще намерите в сайта на събитието и във Фейсбук.