Вторият Музикален Хакатон

На 11-12 Ноември в Националната Музикална Академия ще се проведе за втори път в България най-предизвикателното технологично състезание Музикален Хакатон за всички иноватори, които обичат музиката и технологиите, за които експериментите с нови идеи са предизвикателство! Състезанието се организира от ЕдуТехФлаг в партньорство с Monthly Music Hackathon, New York City и има за цел да е източник на иновации и синергия между музиката и технологиите. Първото състезание бе посетено от над 100 участници и любопитни посетители. Близо 80 бяха регистрираните участници, 12 са разработените проекти, които успяха да впечатлят всички. Повече от вълнуващо е, че в Хакатона се включиха и участници от САЩ, Гърция, Португалия, Индия, Испания и Бразилия.

В рамките на 48 часа на 11-12 Ноември екипи ще създават, финализират и представят проекти и технологични решения в пет категории: Музикално Образование, Музикални технологии и приложения, Интелигентен град, Музика и роботи, Музикални мобилни игри и Музика, математика и наука. Няма възрастово ограничение и такси за участие. Отборите победители ще са в категориите: People (Хора), Inspiration (Въодушевление), Use ot technology (Използване на технология), IT sound (ИТ Звук) и най-голямата награда е в категория Music Vision (Музикална визия). Критериите за разработване на проектите са обявени на сайта.


РЕГИСТРАЦИЯТА ЗА УЧАСТИЕ, ТЕМИТЕ ЗА РАЗРАБОТВАНЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ВСЯКА КАТЕГОРИЯ, КАКТО И ПРОГРАМАТА СА ОБЯВЕНИ НА САЙТА: http://music-hackathons.org/


Награди за над 7000 лв. ще бъдат раздадени на екипите победители на втория Музикален Хакатон в България. А всички участници ги очакват много изненади. Наградите са осигурени от организациите спонсори UBISOFT, FL Studio12, Eurocom, Electronics Group, Native-Instruments, MakSoft, Миг7Студио, Drooble и от специалните партньори на състезанието – HSMU, СофтУни, Музикаутор, Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали и Столична Община. Музикални Хакатони България се подкрепя от партньорите: Нaционална Дигитална Коалиция, Делта 3, Джуниър Ачийвмънт България, Българска Наука, E-Music Bulgaria, Move.bg, IDG.bg, Soft Intellect, BCWT, EDIT, Асоциация на завършилите ТУЕС, Робопартанс и Job Space.


Очакват ни много изненади на откриването на 11-ти Ноември, което ще се състои в официалната концертна зала на НМА и на 12-ти Ноември, когато екипите ще представят своите ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИЧНИ ПРОЕКТИ ЗА МУЗИКА пред журито и ще се борят за най-голямата награда в категорията MUSIC VISION.


Повече информация на: http://music-hackathons.org/challenges-prizes

FB: https://www.facebook.com/MusicHackathonsBG/

За въпроси: info@music-hackathons.org