„The University” - премиерa на филма за Signularity University

Singularity University Sofia, Телерик Академия и Дигитална Национална Коалиция представят за първи път в България документалния филм „The University”

На 30 май в трейнинг центъра на Телерик Академия в София за първи път в България ще бъде прожектиран документалният филм „The University”, който представя единствения университет в света, преподаващ използването на експоненциални технологии - Singularity University. Премиерната прожекция, организирана от Singularity University Sofia, Телерик Академия и Дигитална Национална Коалиция, е насочена към всички предприемачи и любители на технологиите. Участието в събитието е безплатно, но се изисква предварителна регистрация тук.


Филмът „The University” проследява историите на студенти и преподаватели от глобалната общност за обучение и иновации на Singularity University. Тяхната задача е да създадат компании, които да окажат положително влияние върху живота на 1 милиард души през следващите 10 години. В рамките на програмата на Singularity University студентите научават как да се справят с глобалните проблеми, засягащи бъдещето на планетата.


В документалния филм участват водещи учени, инженери и световноизвестни звезди като: Стивън Хокинг, Бъз Алдрин, Шимон Перез, Аштън Къчър, Will I am, Микио Каку и други.


Филмът „The University” акцентира върху експоненциалните технологии и как те трансформират света, в който живеем. Пример за такива технологии са изкуственият интелект, био- и нанотехнологиите, и средствата за пътуване до космоса, които ще доведат до революционни промени през следващите 20 години.


Премиерната за България прожекция стартира на 30 май от 19:00 ч. и ще бъде на английски език. В края на събитието участниците ще могат да научат повече за университета и дейността му в България от Теодор Панайотов, който оглавява локалната секция на Singularity University у нас и e възпитаник програмата „Graduate Studies“, представена във филма.