Rails Girls 8.0

Rails Girls Sofia 8.0 наближава!

Rails Girls е безплатен двудневен уъркшоп, насочен към дами с нулев или минимален опит в програмирането и технологиите.

Основната ни цел е да ви покажем, че програмирането е забавно, интересно, вълнуващо и много полезно умение, което можете да използвате по много различни начини. Ще ви помогнем да създадете своето първо уеб приложение, в приятна атмосфера и под ръководството на опитни инструктори.

Кога: 12 май /вечерта/ и 13 май /цял ден/ Къде: Telerik Academy, гр. София Как: Регистрацията отваря на 24 април в 20 ч. http://railsgirls.com/sofia

Този път няма селекция – първите 100 попълнили успешно формуляра, ще получат място.

Очакваме ви с нетърпение!

Защо ме интересува?

Все повече неща около нас могат да се програмират. Технологиите се развиват и навлизат навсякъде. Да можеш да програмираш вече буквално означава да можеш да управляваш света около себе си и това ще става все по-вярно. Програмирането ще се превърне в базовата грамотност на бъдещето.

Програмимрането е като занаят и се научава с практика. Не е задължително да сте математически факири, или да сте завършили университет с определена специалност. Ако вложите време, ще се научите. Възвращаемостта е бърза – след броени месеци бихте могли да създавате неща. Колкото повече време влагате, толкова по-добри ще ставате.

Програмирането е мощен инструмент, който може да стане ваш безценен помощник. Не е нужно да изоставяте сегашната си професия и интереси за сметка на софтуерната разработка. Тъкмо обратното – съчетанието на умение за програмиране с друга професия е рядко срещана и често много успешна комбинация.

Жените са много добри в програмирането и трябва да имат повече възможности за развитие в сферата. В момента в IT индустрията съществува дисбаланс, насочен към мъже и това пречи на нежния пол да навлезе по-смело в това поле. От повече жени-програмисти ще има ползи за всички. Rails Girls събитията помагат да се върне баланса.