HackConf 2016 предстои!

#HackConf2016Второто издание на инициативата ще се проведе на 15-16 октомври в зала 3 на НДК


Тази есен на 15-16 октомври в зала 3 на НДК за втора поредна година ще се проведе HackConf ­ технологична и мотивационна конференция, организиарана от HackBulgaria. Изданието през 2016 г. ще разшири програмата на конференцията и ще се фокусира на прагматичната тема “Как да станем по­добри програмисти и ИТ специалисти?”. Събитието е ориентирано към млади или опитни разработчици, ученици, студенти и любители от цялата страна.


„Мотивацията е движеща сила, но освен нея е много важно човек винаги да се развива и да учи постоянно, особено ако иска да гради кариера в сектор като информационните технологии”, сподели Радослав Георгиев, основател на HackBulgaria. „Ние твърдо вярваме, че хората трябва непрекъснато да се учат как да бъдат по­добри в своето начинание и затова смятаме, че темата на HackConf 2016 е едно естествено продължение на постигнатото в миналогодишното издание”, допълни той.

Основна цел на събитието тази година е да предостави възможност на младите програмисти да се учат от някои от най-добрите разработчици в ИТ сектора. По време на конференцията участниците ще имат възможност да посетят 14 интересни лекции, като всеки ще може да се включи и в работилниците, планирани по време на двата конферентни дни.


Конференцията е безплатна, но изисква предварително запазване на билет, което може да бъде направено на http://hackconf.bg/


HackConf2015 беше първата мотивационна конференция за ИТ образование, организирана от HackBulgaria. Целта на събитието беше да мотивира и да даде посока на всички млади хора, които са започнали или тепърва започват своето развитие в ИТ сектора. Първото издание на конференцията събра над 1300 посетители ­ главно ученици и студенти от 15 български града и там те намериха своята мотивация и посока как да направят първите си стъпки в ИТ индустрията. Най-добрите моменти от HackConf2015 може да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=FmSY9GMz12E


Повече информация за HackConf може да откриете:

Уеб сайт: http://hackconf.bg/

FB страница: https://www.facebook.com/HackConference/

Събитие във FB: https://www.facebook.com/events/972195322927028/

#HackConf2016