Rails Girls Varna 2.0

Rails Girls е за втори път във Варна и Ви предлага безплатен целодневен уъркшоп, за тези от Вас с нулев или минимален опит в програмирането и технологиите. В приятна атмосфера и под ръководството на опитни инструктори ще се уверите, че програмирането е забавно, интересно и много полезно умение. Не забравяйте, че тези, които не се осмеляват да откъснат поглед от брега, няма да открият нови хоризонти.

Rails Girls Varna 2.0 ще се проведе на 14 август 2016 г, в хотел “Черно море”.

Регистрацията ще отвори на 20 юли, сряда и ще е активна до 3 август на http://railsgirls.com/varna.


Бъдете смели и се регистрирайте. Местата са ограничени като 30 момичета ще бъдат одобрени за участие на база на тяхната мотивация.


Инициативата Rails Girls стартира в края на 2010 г. във Финландия и бързо набира популярност. До момента са проведени събития в стотици градове по цял свят.

У нас Rails Girls общността съществува от 2013 г. благодарение на екип от доброволци и Дигиталния шампион на България - Гергана Паси.“В приветлива атмосфера, подходяща за начинаещи, под ръководството на инструктори, участничките създават своето първо уеб приложение, атакуват предразсъдъците по темата и трупат увереност”, разказва Гергана Паси.

Според нея в IT сферата съществува дисбаланс между половете и това води до погрешни стереотипи и създаване на работна среда, която не е приветлива за една жена. Ако желаете да надникнете в света на технологиите абонирайте се за новинарския ни бюлетин. Следете ни в Twitter, Facebook и се присъединете в групата Rails Girls Sofia.