Откриване на Singularity University чаптър в България

На 28 юни 2016 г. ДНК и посланика на Singularity University за България - Тедоро Панайотов, стартираха нов проект - SingularityU Sofia - http://www.singularityusofia.com.


Във вторник вечерта S*Bar в столицата бе мястото, където около 100 любопитни млади хора говориха за бъдещето, за еспоненциалните технологии и тяхното влияние, за иновационната култура в региона.


Специално участие в събитието взеха:


Кале Палинг - председател на комисията по европейски въпроси на парламента на Естония и автор на естонския икономически модел на споделяне.


Вито Маргиота, чиято цел е да се възполза максимално от мобилните и експоненциялните технологии да промени живота на хората за по-добро. Той е мобилен предприемач, основател на Snapp, бивш служител на Google, възпитаник на Singularity University и основен организатор на TEDxLecce и на „Conversation About the Future“ и „Mobile-Only Conf“, с над 12 000 присъстващи на година. Той е позволил на милиони в mobile-only икономики да си подобрят живота и бизнеса чрез мобилната технология..


Гергана Паси - дигитален шампион на България и основател на ДНК

Теодор Панайотов, който демократизира пазара на ИТ образованието. От завръщането му от Singularity U, Теодор а създал CourseDot, най-големият пазар за ИТ образование с потребители в 25 страни. Теодор е директор на информационните технологии на ДНК и посланик на Singularity University в България.Мисията на SingularityU e да образова и да вдъхнови лидерите в региона да се възползват и да прилагат възможностите на експоненциалните технологии във всяка сфера от живота.

SingularityU Sofia е място за периодични срещи на хората, които денонощно се питат накъде ни движат технологиите, как животът се усъвършенства и поумнява чрез тях, как експоненциалните технологии завинаги променят образование, здравеопазване, енергетика, околна среда, сигурност и практически всичко, до което се докоснат.

Целта на събитията, организирани от SingularityU Sofia, е да срещнат алумни общността на Singularity University с всеки, който си задава въпроси за бъдещето, за еспоненциалните технологии и тяхното влияние, за иновационната култура в региона и да предложат сцена за споделяне на добрите практики и успешни примери от различни индустрии.