Академия за иновации

За трета поредна година Innovation Starter Box в партньорство с Нов български университет организира безплатна Академия за иновации за студенти в България.


Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община. Освен от НБУ през тази година в събитието ще участват и студенти от СУ "Св. Климент Охридски", ТУ София, Бизнес клуба на УНСС, Софтуерния университет и др. университети в страната.


Тази година, проектът ще се реализира под формата на първия по рода си в България 24 часов Sofia Municipality Innovation Hackathon 2016 със съорганизатори - Столична община, Асоциация за развитие на София и Фонда за иновации.


В него, за пръв път, в рамките на "Академия за иновации 2016", студенти, ще имат възможността да разработват и презентират сами свои решения на проблеми в столицата, в три категории:


- Образование


- Здравеопазване


- Културно и историческо наследство


На 9 и 10 юни в НДК, зала 3, младежи ще могат да разработят свои идеи и решения под формата на 15 минутни презентации и демо версии на продукти и услуги, по темите и проблемите, свързани с тях, изброени по-горе.


Сред лекторите на академията ще бъде и Теодор Панайотов, представител на ДНК, който ще разкаже за това как успешно да представяме StartUP идеята си.


Отборите, ще имат възможността да работят 24 часа, в НДК под менторството на журито и членове на нашия екип по своите демо версии, дигитални платформи, софтуерни решения и презентации на проблемите на столицата.


На 10 юни от 13:00 ч., при открити врати, в зала "Перото" на НДК ще започнат презентациите и журирането за тях.


Голямата награда за отбора победител през 2016 г. е 10 000 лв., предоставени от Фонда за иновации. Още две идеи, ще бъдат отличени със специални предметни и парични награди.