#DigiGirlz2016

50 момичета от 10 града участваха в DigiGirlz на тема "Възможности в IT сектора за всяка жена"


Близо 50 момичета от София, Бистрица, Ботевград, Чавдар, Елена, Мездра, Враца, Самоков, Дупница и Монтана на възраст между 14 и 18 години участваха безплатно в еднодневното събитие в София.


Те чуха мотивационни лекции на тема „Възможности в IT сектора за всяка жена“ от Гергана Паси, национален дигитален шампион, Анна-Мари Виламовска, секретар на Президента на Република България за иновационна политика и един от 100-те водещи иноватори в Централна и Източна Европа в годишната класация на Financial Times, Visgrad Fund, Google и ResPublica, Жюстин Томс, онлайн предприемач, майка на три деца, автор на редица книги и преподавател в НБУ по онлайн медии и комуникации, и Събина Панайотова, блогър, консултант в сферата на дигиталния маркетинг и работодателския брандинг, уеб и маркетинг гуру, организатор на TEDx събития.


В следобедния панел момичетата участваха в работилница по кодиране и гейминг и придобиха първоначални познания по програмиране, откривайки, че то е нещо забавно, полезно и напълно достъпно и за дами.


Партньори на DigiGirlz са Дигитална Национална Коалиция и Образование България 2030, с които Майкрософт България развива съвместни проекти за мобилизиране на младите хора в страната, включването им в различни технологични каузи и проекти, и предоставянето на възможност да се образоват и развиват професионално в IT сектора.


***Специални благодарности към Coca-Cola Bulgaria за минералната вода, с която утолихме жаждата в този вълнуващ за всички ни ден! ***