Data Bootcamp NASA Space App Challenge - София

Български екипи започват подготовка за участие в най-големия хакатон в света NASA Space Apps Challenge.
На 9-ти Април 2016 г. се проведе Data Bootcamp - София, на който български екипи глобални финалисти през 2013 г. (Chicks Book) и 2015 г. (Valkyrie) представиха предизвикателствата за решаване зададени от НАСА за предстоящия хакатон на 23-24 Април. Те споделиха ценни съвети за успех на иновативни проекти.


Събитието започна повече от впечатляващо с включването на жива връзка с екипи от Бризбън и Сидни – Австралия и подкрепата на екипи от Noordwijk – Холандия, които поздравиха състезателите в България. Провеждането на събитието Data Bootcamp - София беше подкрепено и от експерти в областта на информационните технологии и данните.


Сред ключовите съвети, които споделиха участниците в Data Bootcamp – Sofia бяха значението на екипа и това, колко е важен екипът за успеха на един проект. Сред обсъдените теми бяха и как се създава идеята на проекта и, ролята на участието на състезатели с различна подготовка, а не само програмисти, както и какви са реалните ползите от разработения проект за живота. Очакванията са, че за поредна година българските екипи ще разработят изключителни решения и ще се формират международни проекти. Събитието се проведе с подкрепата на организации партньори на състезанието в България –Дигитална национална коалиция, HackBulgaria, Hacker School BG, Software University, Telerik, a Progress company и Onboard.


Очакваме на 15-ти Април да се проведе Data Bootcamp – Plovdiv.


Разгледайте снимките от събитието тук.


Състезанието в София ще се проведе в Интер Експо Център, за участие може да се регистрирате на https://2016.spaceappschallenge.org/locations/sofia-bulgaria


Допълнителна информация: http://spaceappschallengebulgaria.eu/bg


Теодор Панайотов за Singularty University и експоненциалните технологии