#DigiGirlz 2016 - регистрацията е отворена


Технологиите не са само за мъже, нито пък обхващат само програмирането! А жените, които са се осмелили да изберат Digi професия, са умни, удивителни и красиви. DigiGirlz има за цел да създаде възможности за образование, предприемачество и заетост сред момичетата от страната на възраст 14 до 18 години.

На 23 април 2016г. в София ще се състои първото издание на DigiGirlz, на което ще разкажем за "момичешките" възожностите в IT сектора, вдъхновяващи истории на жени, които работят в сферата на технологиите и няколко практически работилници.

Наши специални гости ще бъдат: - Събина Панайотова, консултант в сферат на дигиталния маркетинг и работодателския брандинг. - Анна- Мари Виламовска, секретар на президента на Република България за иновационна и здравна политика. - Жюстин Томс, онлайн предприемач, майка на три деца, автор на редица книги и преподавател в НБУ по онлайн медии и комуникации, активист за промяна. - Ева Паунова, евродепутат в Европейския парламент и член в Комисията по вътрешния пазар и защита на потребителите. Основен инициатор на проекта Образование България 2030. DigiGirlz се стреми да разчупи стереотипа за хай-тех професиите и хората, които ги практикуват, а от вас ще очакваме да се включите активно в разговора и да споделите опит с дами, реализирали се в IT сферата.

Кога: 23 април 2016г. от 10 часа до 16 часа

Къде: Дом на Европа, ул. Георги С. Раковски 124, гр. София

За кого: Момичета на възраст 14-18 години

Как: Регистрирай се до 18 април на https://goo.gl/dCMkEf Събитието се организира съвместно с Майкрософт България, Дигитална национална коалиция и инициативата Образование България 2030.