Седем успешни български дами за технологичния сектор в България

На 9 март 2016г. от 9:30 до 11:30 часа в сградата на Посолството на САЩ (ул. Козяк 16) ще се проведе дискусия - кръгла маса на тема: "Ролята на предприемачите и лидерите в технологиите за развиване на трансатлантическото партньорство".

Седем успешни български дами - лидери и пионери в своите области ще споделят своето виждане и вдъхновение от технологичния сектор в България.

Събитието ще включи кратко екскузивно видео обръщение от г-жа Пени Прицкър, Секретар на Търговския департамент на САЩ, Новият Посланик на САЩ в България Ерик Рубен и г-н Валери Борисов, заместник министър на информационните технологии и съобщенията ще отправят встъпително обръщение към гостите.

Панелистите ще бъдат: Ива Тодорова - IBM България, Нина Благоева - NDB, Гергана Паси - Digital Champion of Bulgaria, Нели Илиева - EMC България, Нели Йолевска - ICT Media, Елица Панайотова = София Тех Парк, Миглена Кузманова - ESRI България.

Модератор на кръглата маса ще бъде Станислава Димитрова, старши търговски представител на Търговския отдел на Посолството на САЩ.

Събитието се организира от Търговския отдел на Посолство на САЩ в чест на невероятните женеи около нас, техните технологични познания, лидерство и иновативност, както и техния предприемачески дух.