ДНК и Телерик с нова работилница по програмиране на CoderDojo България

23.2.2016

Нова работилница по програмиране на CoderDojo България за деца от първи до трети клас - Dojo@TelerikAcademy- съвместна инициатива на "Детска академия на телерик" и CoderDojo България.

 

Първата работилница , ще бъде на 27 февруари в учебния център на академията в София, от 13:30 до 15:15 ч. в учебния център на „Академията на Телерик“.

 

Участието е безплатно, необходима е предварителна регистрация на децата.

 

Чрез Dojo@TelerikAcademy  „Детската академия на Телерик“ разширява настоящата  си програма за обучение на деца от четвърти до шести клас, като дава възможност на учениците още от първи клас да се запознаят с технологиите и програмирането.

 

Новите работилници в „Детската академия на Телерик“ се наричат Dojo@TelerikAcademy и ще се провеждат две съботи през месеца. Те следват успешната практика на глобалната инициатива CoderDojo деца да обучават деца. Ментори на участниците ще бъдат по-големи ученици от „Детската академия на Телерик“, „Училищната академия на Телерик“ и „Алго академията на Телерик“, както и други доброволци. По време на работилниците децата ще се научат да създават уебсайтове, приложения и игри.

 

Научете повече на сайта на CoderDojo България.

 

 

Please reload

Please reload