Доклад на тема "Дигитализация в Централна и Източна Европа: Изграждане на регионално сътрудничество"По случай Central Europe Week,

част от инициативата "Future Europe Initiative" на Атлантическия Съвет,

в поредица от виртуални събития международни лидери и експерти

от САЩ, Централна и Източна

Евеопа обсъдиха практики за

колаборация относно формирането на съвместен след-епидемичен дневен ред.


На 29.10 с участието на Гергана Паси (Дигитален шампион на България; Президент на Дигитална Национална Коалиция и Бивш министър на европейските въпроси на България” се проведе конференция по повод доклад на тема “Дигитализация в Централна и Източна Европа: Изграждане на регионално сътрудничество.”


Дигитализацията е следващия двигател на икономически растеж за Централна и Източна Европа. А идеята, че тя може да трансформира регионални икономически модели никога не е била по-актуална от днес, когато светът е изправен пред последиците на международна пандемия.

Убеден в кючовата ролята на цифровизацията в икономическото бъдеще, Атлантическият съвет свика високо квалифициран екип от дигитални експерти, който изготви доклад по темата. Материалът излага препоръки за укрепване на регионалното сътрудничество по отношение на цифрови приоритети, използване на съществуващи регионални форуми като инициативата „Три морета“ и засилване гласа на региона по отношение на дигиталната програма - както в ЕС, така и отвъд Атлантика.

Moжете да изтеглите доклада от тук: https://bit.ly/2HAswIz


Линк към запис на онлайн конференцията: https://bit.ly/31TdILI