ДНК реализира, подкрепя и партнира по редица проекти и инициативи, имащи обща цел за популяризиране на дигиталните умения и технологиите сред хората в България, работейки за постигането на  приобщаващо цифрово общество, насърчаващо откриването света на технологиите.

 

Ако искате ДНК да подкрепи и ваш проект, моля, пишете ни на office@digitalalliance.bg

 

EU Youth Power

EU Youth Power е международен многогодишен проект, съфинансиран от програма Еразъм+ на Европейския съюз и основан на сътрудничество между четири държави: България, Румъния, Република Северна Македония и Грузия. Проектът е насочен към подобряване на разбирането за гражданството на ЕС на ученици от професионални гимназии и младежи от цяла Европа. Цел на проекта е да премахне езиковите бариери пред младите хора в Европа.

Rails Girls

Безплатна двудневна работилница  по програмиране, насочена към дами с нулев или минимален опит в програмирането и технологиите. Провежда се два пъти годишно - пролетта и есента. Основната цел е да се покаже на момичетата, че програмирането е забавно, интересно, вълнуващо и много полено умение. Те разработват своето първо уеб приложение в приятна атмосфера и под ръководството на опитни инструктори. 

Future is Code

Турне на IT ентусиасти в българските училища, насочен към ученици от 5клас до 12 клас. Провежда се всяка година в периода 1 октомври - 15 декември и 1април-30 юни. През това време запалени мъже и жени, работещи в IT сектора, имат възможност официално да посетят  избрано от тях училище и в разговор с учениците да разпалят интереса им към програмирането, дизайна и технологиите. Всеки избира сам за какво да говори, как да го оформи, какво време да отдели и кое учебно заведение да посети. Проект на ДНК, реализиран съвместно с МОН,

CoderDojo България

CoderDojo Bulgaria е част от голямото семейство на CoderDojo - глобална мрежа в над 60 държави от безплатни детски клубове за програмиране.

Основната ни цел е да създадем активна мрежа от CoderDojo клубове в цяла България, с помощта на доброволци, където деца на възраст от 6 до 17 години да опознават възможностите на технологиите и да се учат как да създават сайтове, приложения и игри.

SingularityU Sofia Chapter

SingularityU Sofia Chapter е място за периодични срещи на хората, които се интересуват от бъдещето на технологиите, как животът се усъвършенства и поумнява чрез тях, как експоненциалните технологии завинаги променят образование, здравеопазване, енергетика, околна среда, сигурност и практически всичко, до което се докоснат.

 

Целта на събитията, организирани от SingularityU Sofia, е да срещнат алумни общността на Singularity University с всеки, който си задава въпроси за бъдещето, за еспоненциалните технологии и тяхното влияние, за иновационната култура в региона и да предложат сцена за споделяне на добрите практики и успешни примери от различни индустрии.

Digi Girlz

Безплатен еднодневен мотивационен уъркшоп с технологична насоченост за момичета от 14 до 18 годишна. Организира се един път годишно, съвместно с Microsoft Bulgaria.

EU Code Week

Eжегодно събитие в цяла Европа целящо да повиши обществения интерес към програмирането. Провежда се месец октомври.

Hour of Code

Глобално движение, достигнало до десетки милиони ученици от 180+ страни. Всеки, навсякъде, може да организира Hour of Code. Уроците са на разположение на над 30 езика. Не е необходим предварителен опит. Възраст от 4-104.

iSOSu App

Мобилна апликация за взаимопомощ. Съвместна разработка на България и Индия

Образование България 2030

Партньорство на обществено-отговорни личности и организации, обединени от обща визия: до 2030 г. българското образование ще осигурява равен достъп до възможности за развитие и обучение в крак с 21 век за младите хора в България

Office in the Woods

Coworkation Camp - Лаптопаджийски лагер организиран от Officeinthewoods в Чепеларе

NASA Space App Challenge

Най-големият хакатон в света за разработване на иновативни технологични решения с отворен код. NASA Space Apps Challenge дава възможност и насърчава иновативно мислещи, талантливи и амбициозни хора от всички възрасти да се състезават и да допринесат за решаването на глобални проблеми.

Music Hackathon

Музикалният Хакатон е повече от предизвикателство за всички, които обичат да експериментират с най-новите и модерни технологии за да създават музика, нови предприемачески проекти и да се забавляват. 

HackConf

Мотивираща двудневна конференция насочена към ученици и студенти, от осми клас до четвърти курс, с интерес към IT сектора, компютърните науки и програмирането.

Please reload