Search

CoderDojo България стартира - безплатни клубове по програмиране за деца

CoderDojo Bulgaria е част от голямото семейство на CoderDojo - глобална мрежа в над 60 държави от безплатни детски клубове за програмиране. CoderDojo Bulgaria се организира от Дигитална национална коалиция и екип от доброволци. Основната ни цел е да създадем активна мрежа от CoderDojo клубове в цяла България, с помощта на доброволци, където деца на възраст от 6 до 17 години да опознават възможностите на технологиите и да се учат как да създават сайтове, приложения и игри. Процесът на учене в клубовете е непринуден, изключително забавен и съобразен с възрастта и нивото на децата. Не всяко дете, което посещава CoderDojo Bulgaria ще стане програмист. Нашата цел е да развием умения за мислене и

Третото издание на Digital KidZ с фокус върху “Родителството”

На 07 ноември 2015г в зала 3 на НДК ще се състои третото поредно издание на конференцията за деца и технологии Digital KidZ. Фокусът на организаторите този път е върху “Родителството” и предизвикателствата, които създават технологиите при възпитанието на децата. "Не интернет и технологиите вредят на децата ни, а липсата на баланс и ясна стратегия за тяхното възпитание,” коментира Ивелина Атанасова, организатор на Digital KidZ. Не пропускайте да запазите своето място на първия ред, билетите за Digital KidZ вече са в продажба в уеб сайта на събитието - http://digitalkidz.eu/.

EU Code Week 2015

Европейската седмица на програмирането е ежегодно събитие в цяла Европа целящо да повиши обществения интерес към програмирането. Една седмица , за да се забавляваме с кодиране! Присъединете се към нас с вашата инициатива или като участник от 10 до 18 октомври 2015! Всички подробности на адрес: http://codeweek.eu/ Не е трудно, нито късно да се включите със събитие, популяризиращо технологиите и програмирането!

Rails Girls Sofia 5.0 - малко юбилейно издание

Рейлс Гърлс за пети пореден път в София! На 23 и 24 октомври отново ще имаме възможност да се забавляваме и програмираме заедно. Нови приятелства и нови хоризонти - нямаме търпение! Регистрацията е отворена от 1 до 15 октомври 2015г.